AKTUELNO

Zoran Todić, predsednik opštine Leposavić, povodom jutrošnjih događaja na Kosovu, izjavio je da je to još jedna u nizu brutalnosti koju primenjuje Priština prema srpskom stanovništvu na KiM.

- Narod je uplašen i uznemiren posle akcije pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije prema Srbima. Uznemireni su i uplašeni zbog neizvesne budućnosti svojih porodica. Ne bih se složio da se ovo dešava zbog istrage koju vode o ubistvu Olivera Ivanovića. Sve se dešava kada je došlo do podizanja tenzija - naveo je Todić za TV Pink i dodao:

- Priština želi po svaku cenu da stavi sever Kosova i Metohije pod svoju kontrolu. Primenjuju razne metode koje nisu u skladu sa osnovnim ljudskim normama - kazao je Todić.

- Ako se Priština ne urazumi to će imati nesagledive posledice. Više je nego očigledno da iza ovoga stoji neko sa strane, neko ko je dao signal Prištini da donese skandaloznu i brutalnu odluku koja može da dovede do egzodusa - naglašava Todić.

On dodaje da se odluka Prištine kosi sa zdravim razumom.

Kako dodaje, jutrošnja akcija je skinula masku sa lica KFOR-a.

Foto: TvPink Printscreen

Odgovarajući na pitanja o uhapšenim Srbima, Todić je rekao da im je određen pritvor od 48 sati i da je pitanje šta će se dalje dešavati.

- U kojoj se pritvorskoj jedinici nalaze trenutno nemam saznanja - kazao je Todić.

Prema njegovim rečima, na sednici Kriznog štaba četiri srpske opštine doneti su zaključci koji se tiču toga da Priština mora da ukine dodatne namete.

Pročitajte još: Albanci na sve načine pokušavaju da isprovociraju Srbe! Jutros DO ZUBA NAORUŽANI TERORISTI ROSU upali u Severnu Mitrovicu!

#Leposavić

#Zoran Todić

'